SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.  

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC CZERWIEC WYNOSI 17 x 7,50 zł = 127,50 zł

OPŁATA DO 15.06.2025 !!! 

 

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 23.06.2025

I Danie: Zupa pomidorowa z makaronem  pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: GLUTEN,LAKTOZA,JAJA,SELER   

II Danie: Pierogi z mięsem, kapusta biała gotowana, kompot owocowy   alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

WTOREK 24.06.2025

I Danie: Zupa truskawkowa z makaronem, pieczywo mieszane  (wieloziarniste, pszenne, razowe) alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

II Danie: pałki z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, kalafior na parze z masełkiem i bułką tartą, herbata owocowa alergeny:  GLUTEN,LAKTOZA

 

ŚRODA 25.06.2025

I Danie: Chłopski garnek z ziemniakami (kiełbasa, boczek, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy, przyprawy), pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER,

II Danie: Pancakesy z sosem waniliowym i dżemem, kakao,  alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

 

CZWARTEK 26.06.2025

I Danie: Zupa rybna z ziemniakami, pieczywo mieszane  (wieloziarniste, pszenne, razowe), alergeny:  GLUTEN, SELER,RYBA,LAKTOZA

II Danie: Spaghetti bolognese z makaronem i żółtym serem, ogórek małosolny, kompot śliwkowy alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA 

 

PIĄTEK 27.06.2025  

I Danie: —————

II Danie: ————

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten