Jadłospis
Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MARZEC WYNOSI 21 x 7,50 zł = 157,50 zł
OPŁATA DO 15.03.2025 !!!
NR KONTA: 04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)
Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 17.03.2025
Zupa: Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: zapiekanka makaronowa z kiełbasą, sosem pomidorowym i żółtym serem, owoc: kiwi, herbata owocowa alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA
WTOREK 18.03.2025
Zupa: zupa wiśniowa z makaronem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: GLUTEN, JAJA, LAKTOZA
II Danie: kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka Colesław, kompot truskawkowy, alergeny: GLUTEN,LAKTOZA
ŚRODA 19.03.2025
Zupa: zupa krem z dyni piżmowej z grzankami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: polędwiczki wieprzowe z sosem, kaszą gryczaną, sałatka szwedzka, herbata miętowa alergeny: GLUTEN, LAKTOZA
CZWARTEK 20.03.2025
Zupa: pieczarkowa z makaronem , pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: nugettsy, ziemniaczki opiekane, sałatka grecka ( mix sałat, ser feta, awokado, cebula czerwona, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek) woda z miodem i cytryną alergeny: GLUTEN,LAKTOZA,JAJA
PIĄTEK 21.03.2025
Zupa:, zupa rybna z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN, RYBA
II Danie: kluski parowe z czekoladą, kompot agrestowy, owoc: mandarynka alergeny: GLUTEN
Zastrzega sie zmiany w jadłospisie
W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,
które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"
Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten