SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC LISTOPAD WYNOSI 19 x 7,50 zł = 142,50 zł

OPŁATA DO 15 LISTOPADA !!!

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 04.11.2024

Zupa: zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN, LAKTOZA

II Danie: spaghetti bolognese z żółtym serem i makaronem, ogórek kiszony, kompot truskawkowy,  alergeny: LAKTOZA, GLUTEN, JAJA

 

WTOREK 05.11.2024

Zupa: zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,LAKTOZA, JAJA

II Danie:  nugettsy, frytki, surówka z kapusty pekińskiej ( kapusta pekińska, papryka czerwona, ogórek kiszony, kukurydza) herbata owocowa alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

 

 ŚRODA 06.11.2024

Zupa:, barszcz ukraiński z białą fasolą i ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,

II Danie: pierogi leniwe z masełkiem i cukrem trzcinowym, sałatka owocowa ( banan, mandarynka, granat, winogrono, ananas), kompot malinowy  alergeny: LAKTOZA

 

CZWARTEK 07.11.2024

Zupa:  zupa ogórkowa z makaronem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN, LAKTOZA

II Danie: gulasz z wołowy z kaszą gryczaną, surówka z czerwonej kapusty, herbata miętowa  alergeny: GLUTEN

 

 PIĄTEK 08.11.2024

Zupa: zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,

II Danie: Miruna w panierce, ziemniaki z koperkiem, mix warzyw na parze,  woda z cytryną i miodem :  alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA, RYBA

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten