SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

Drodzy Rodzice wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty -> państwa obowiązuje kwota do zapłaty ( kwota na czerwonym tle).

 Proszę nie robić nadpłat.  

OPŁATY ZA MIESIĄC LISTOPAD  BĘDĄ NALICZANE  04.11.2025r. 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC (przy braku odpisów)  LISTOPAD WYNOSI: 18 X 7,50 ZŁ  = 135,00 

 

 

 

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

 

 

 

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 10.11.2025

I Danie:———

II Danie:———-

 

WTOREK 11.11.2025

I Danie:———

II Danie:———-

 ŚRODA 12.11.2025

I Danie: Zupa gulaszowa z ziemniakami , pieczywo mieszane ( pszenne, razowe, wieloziarniste)  alergeny: SELER, GLUTEN

II Danie: Pierogi z jagodami polane sosem jogurtowym z dodatkiem wanilii, herbata malinowa, owoc: banan   alergeny:  LAKTOZA, GLUTEN, JAJA

 

CZWARTEK 13.11.2025

I Danie: Zupa owocowa z makaronem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN,LAKTOZA,JAJA

II Danie: Schab w sosie własnym, kluski śląskie, buraczki, kompot z czarnej porzeczki  alergeny:  LAKTOZA, GLUTEN, JAJA

 

PIĄTEK 14.11.2025

I Danie: Krupnik z ziemniakami,  pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER,GLUTEN

II Danie: Miruna w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i ananasa,   kompot agrestowy, dodatek: przekąska z suszonych owoców daktylowo-orzechowa z karobem.  alergeny:  GLUTEN, JAJA,RYBA,ORZECHY

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten