SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.  

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MARZEC WYNOSI 21 x 7,50 zł = 157,50 zł

OPŁATA DO 15.03.2025 !!! 

 

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 17.03.2025

Zupa: Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: zapiekanka makaronowa z kiełbasą, sosem pomidorowym i żółtym serem, owoc: kiwi, herbata owocowa alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

 

WTOREK 18.03.2025

Zupa: zupa wiśniowa z makaronem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny:  GLUTEN, JAJA, LAKTOZA

II Danie: kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka Colesław, kompot truskawkowy,   alergeny:  GLUTEN,LAKTOZA

 

ŚRODA 19.03.2025

Zupa: zupa krem z dyni piżmowej  z grzankami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: polędwiczki wieprzowe z sosem, kaszą gryczaną, sałatka szwedzka, herbata miętowa alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA

 

 CZWARTEK 20.03.2025

Zupa: pieczarkowa z makaronem , pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: nugettsy, ziemniaczki opiekane, sałatka grecka ( mix sałat, ser feta, awokado,  cebula czerwona, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek) woda z miodem i cytryną  alergeny:  GLUTEN,LAKTOZA,JAJA

 

PIĄTEK 21.03.2025

Zupa:, zupa rybna z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN, RYBA

II Danie: kluski parowe z czekoladą, kompot agrestowy, owoc: mandarynka alergeny: GLUTEN

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten