SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC LUTY WYNOSI 14 x 7,00 zł = 98,00 zł

OPŁATA DO 15 LUTEGO !!!

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Poniedziałek 19.02.2024 r.

I Danie: zupa wiejska z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: pierogi z serem z dodatkiem cukru trzcinowego, sałatka owocowa (mandarynka, brzoskwinia, ananas, winogrono), herbata miętowa z cytryną

 

 

 

 

 

 

 

Wtorek 20.02.2024r.

I Danie: krupnik z kaszą jaglaną i ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z ryżem, sałatka szwedzka (ogórek, marchew, cebula), sok, serek waniliowy

 

Środa 21.02.2024 r.

I Danie: zupa krem dyniowa z groszkiem ptysiowym, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, sałata z rzodkiewką i śmietaną, woda z miodem i pomarańczą

 

Czwartek 22.02.2024 r.

I Danie: zupa ogórkowa z ryżem, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: udziec drobiowy, ziemniaki z koperkiem, brokuł na parze z serem feta z dodatkiem słonecznika i orzechów, kompot z czarnej porzeczki

 

Piątek 23.02.2024 r.

I Danie : zupa grochowa na wędzonce z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: tuńczyk z makaronem penne (tuńczyk, oliwki, pomidor suszony, pomidor koktajlowy), kisiel jako napój, wafelek ryżowy

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten