SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC KWIECIEŃ WYNOSI 18 x 7,00 zł = 126,00 zł

OPŁATA DO 15 KWIETNIA !!!

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Poniedziałek 06.05.2024 r.

I Danie: zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: gulasz wieprzowo – pieczarkowy, kasza jęczmienna, mieszanka warzyw na parze (brokuł, marchew, kalafior), kompot truskawkowy

 

 

 

 

 

 

 

Wtorek 07.05.2024r.

I Danie: kasza manna na rosole, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: udziec drobiowy, ziemniaki z koperkiem, sałata ze śmietaną i rzodkiewką, kompot wiśniowy

 

Środa 08.05.2024 r.

 

I Danie: zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: prażuchy ze skwarkami, kapusta kiszona zasmażana, woda z miodem, pomarańczą i cytryną, granola (płatki owsiane z dodatkiem suszonych owoców)

 

Czwartek 09.05.2024 r.

I Danie: żur na białej kiełbasie z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: pierogi z serem polane masełkiem, sałatka owocowa (banan, winogrono, ananas, truskawka), herbata miętowa z cytryną

 

Piątek 10.05.2024 r.

I Danie : kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: dorsz w panierce, ziemniaki z koperkiem, sałatka grecka (mix sałat, ser feta, cebula czerwona, ogórek zielony, pomidory koktajlowe), sok

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten