Warsztaty kulinarne
13 kwietnia uczniowie klas 2a i 2b wraz z wychowawcami po raz kolejny byli gośćmi Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie. Dzieci brały tam udział w warsztatach kulinarnych, podczas których przygotowywały bułeczki drożdżowe z owocami. Pod czujnym i troskliwym okiem uczniów i nauczycieli tamtejszej szkoły, nasi drugoklasiści samodzielnie rozwałkowywali ciasto, dodawali owoce i bardzo starannie nadawali kształt każdej bułeczce. Rozchodzący się tego dnia po szkole aromat świeżutkich słodkości na pewno przyprawił o burczenie w brzuchu niejedną osobę. Wypieki wyszły po prostu palce lizać!
Ponownie dziękujemy ZSCKR za gościnę i kolejną kulinarną lekcję.
Po zakończonych warsztatach skorzystaliśmy z przepięknej wiosennej pogody i udaliśmy się na pobliski plac zabaw, gdzie mogliśmy spożytkować energię (po słodkich bułeczkach rzecz jasna) na wspólnej zabawie.