Zajęcia kulinarne z uczniami 2a i 2b.
W dniu 20 listopada uczniowie klas 2a i 2b wraz z wychowawczyniami – p. W. Gałecką i p. B.Prokopiak, brali udział w zajęciach kulinarnych w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie. Wspólnie z uczniami tamtejszej szkoły i pod opieką nauczycieli, przygotowali w grupach 3 różne zdrowe posiłki:
I grupa -kaszę kuskus z warzywami gotowanymi na parze,
II grupa – wyciskała sok z warzyw i owoców: marchewki, buraczków, jabłek, pomarańczy i grejfrutów,
II grupa – placuszki z dynią i jabłkiem, podane z sosem jogurtowym z miodem i cynamonem.
Wszystko było pyszne! Dziękujemy dyrekcji, nauczycielom oraz młodzieży tej szkoły za możliwość udziału w takich zajęciach. Dzięki temu dzieci uczą się, jak zdrowo, ciekawie i samodzielnie można przygotować coś smacznego.