SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC LISTOPAD WYNOSI 19 x 7,50 zł = 142,50 zł

OPŁATA DO 15 LISTOPADA !!!

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

 

PONIEDZIAŁEK 18.11.2024

Zupa: zupa gulaszowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN

II Danie: makaron z serem w polewie malinowej, OWOC: mandarynka, kompot truskawkowy, alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

 

WTOREK 19.11.2024

Zupa: zupa z soczewicy z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,LAKTOZA

II Danie: bryzol z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i jabłka z dodatkiem ananasa, herbata miętowa alergeny: GLUTEN, JAJA

 

 ŚRODA 20.11.2024

Zupa: zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: pyzy z mięsem i cebulką, kapusta zasmażana, woda z miodem i cytryną    alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

 

CZWARTEK 21.11.2024

Zupa:, krupnik z kaszą jęczmienną  , pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,

II Danie: kotlet mielony z sezamem, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, herbata owocowa,  alergeny:  LAKTOZA, GLUTEN, JAJA

 

PIĄTEK 22.11.2024

Zupa: zupa neapolitańska z groszkiem ptysiowym, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)   alergeny: SELER, GLUTEN,

II Danie: ryba po grecku z warzywami, kasza bulgur, ogórek kiszony, kompot śliwkowy, alergeny: GLUTEN, RYBA,

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten