Jadłospis
Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC STYCZEŃ WYNOSI 19 x 7,50 zł = 142,50 zł
OPŁATA DO 15 STYCZNIA !!!
NR KONTA: 04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)
Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025
Zupa: zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo mieszane (pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN, LAKTOZA
II Danie: spaghetti carbonara z boczkiem i sosem śmietanowo-ziołowym, kompot śliwkowy, Owoc: mandarynka alergeny: GLUTEN, JAJA, LAKTOZA
WTOREK 21.01.2025
Zupa: zupa dyniowa z grzankami, pieczywo mieszane (pszenne i razowe), alergeny: SELER, GLUTEN, JAJA
II Danie: bryzol z piersi z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, jabłka i brzoskwini, herbata miętowa alergeny: GLUTEN, JAJA
ŚRODA 22.01.2025
Zupa: zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: GLUTEN, SELER
II Danie: kluski na parze z sosem waniliowym, kompot agrestowy, Owoc: banan alergeny: GLUTEN, LAKTOZA
CZWARTEK 23.01.2025
Zupa: zupa kalafiorowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: kurczak w sosie słodko-kwaśnym ( filet z piersi kurczaka, papryka zielona, pomidory, marchew, cebula, przyprawy) z ryżem, ogórek kiszony, herbata owocowa alergeny: GLUTEN
PIĄTEK 24.01.2025
Zupa:, zupa krem z czerwonej papryki z groszkiem ptysiowym, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN, JAJA
II Danie: łosoś w sosie cytrynowo-ziołowym, kasza bulgur, sałatka grecka ( mix sałat, ser feta, cebula czerwona, ogórek zielony, pomidory koktajlowe, oliwki czarne, oliwa z oliwek) woda z miodem i cytryną alergeny: LAKTOZA, GLUTEN, JAJA
Zastrzega sie zmiany w jadłospisie
W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,
które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"
Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten