SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC CZERWIEC WYNOSI 14 x 7,00 zł = 98,00 zł

OPŁATA DO 15 CZERWCA !!!

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Poniedziałek 17.06.2024 r.

I Danie: barszcz czerwony z makaronem, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: gulasz wieprzowo – wołowy z kaszą gryczaną, ogórek kiszony, herbata owocowa z cytryną, soczek

 

 

 

 

 

 

 

Wtorek 18.06.2024r.

I Danie: zupa z soczewicy z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: bryzol z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i jabłka z dodatkiem ananasa, sok

Środa 19.06.2024 r.

 

I Danie: zalewajka na białej kiełbasie z ziemniakami,  pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: pierogi leniwe z masełkiem, sałatka owocowa (banan, winogrono, truskawka, gruszka), sok

 

Czwartek 20.06.2024 r.

I Danie: zupa rybna z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: spaghetti bolognese z makaronem i żółtym serem, ogórek małosolny, sok

 

Piątek 21.06.2024 r.

I Danie : –

II Danie:

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten