Jadłospis
Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ WYNOSI 17 x 7,50 zł = 127,50 zł
OPŁATA DO 15.05.2025 !!!
NR KONTA: 04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)
Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 05.05.2025
Zupa: Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: zapiekanka makaronowa z kiełbasą, sosem pomidorowym i żółtym serem, ogórek kiszony, kompot z czerwonej porzeczki alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA
WTOREK 06.05.2025
Zupa: kasza manna na rosole, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER,
II Danie: udziec drobiowy z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzy na parze, kompot wiśniowy alergeny: LAKTOZA
ŚRODA 07.05.2025
Zupa: zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: SELER
II Danie: kluski na parze z sosem waniliowym, kompot agrestowy, Owoc: banan alergeny: GLUTEN, LAKTOZA
CZWARTEK 08.05.205
Zupa: botwinka z ziemniakami , pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, LAKTOZA
II Danie: gulasz wołowy z kaszą gryczaną, sałatka szwedzka (ogórek, marchew, jabłko, cebula czerwona), woda z miodem, pomarańczą i cytryną alergeny: LAKTOZA
PIĄTEK 09.05.2025
Zupa: zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER,LAKTOZA
II Danie: ryba z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej i marchewki herbata owocowa , alergeny: RYBA, LAKTOZA
Zastrzega sie zmiany w jadłospisie
W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,
które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"
Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten