SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.  

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MAJ WYNOSI 17 x 7,50 zł = 127,50 zł

OPŁATA DO 15.05.2025 !!! 

 

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 05.05.2025

Zupa: Zupa brokułowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: zapiekanka makaronowa z kiełbasą, sosem pomidorowym i żółtym serem, ogórek kiszony, kompot z czerwonej porzeczki alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

 

WTOREK 06.05.2025

Zupa: kasza manna na rosole, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny:  GLUTEN, SELER,

II Danie: udziec drobiowy z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzy na parze, kompot wiśniowy  alergeny: LAKTOZA

ŚRODA 07.05.2025

Zupa: zupa fasolowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: SELER

II Danie: kluski na parze z sosem waniliowym, kompot agrestowy, Owoc: banan  alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA

 

          CZWARTEK 08.05.205

Zupa: botwinka z ziemniakami , pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  SELER, LAKTOZA

II Danie: gulasz wołowy z kaszą gryczaną, sałatka szwedzka (ogórek, marchew, jabłko, cebula czerwona), woda z miodem, pomarańczą i cytryną  alergeny: LAKTOZA

 

PIĄTEK 09.05.2025  

Zupa: zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER,LAKTOZA

II Danie: ryba z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej i marchewki  herbata owocowa , alergeny: RYBA, LAKTOZA

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten