SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.  

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MARZEC WYNOSI 21 x 7,50 zł = 157,50 zł

OPŁATA DO 15.03.2025 !!! 

 

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 31.03.2025

Zupa: zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (filet z piersi kurczaka, papryka zielona, pomidory, marchew, cebula, przyprawy) owoc: mandarynka, kompot owocowy alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

 

WTOREK 01.04.2025

Zupa: zupa z soczewicy z makaronem łazanki, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: bryzol z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, herbata biała alergeny:  GLUTEN, JAJA

ŚRODA 02.04.2025

Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny:  GLUTEN, SELER

II Danie: schab w sosie własnym, kluski śląskie, buraczki, kompot wiśniowy alergeny:  GLUTEN, JAJA

 

   CZWARTEK 03.04.2025

Zupa: zupa koperkowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: Ryba z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej ( kapusta pekińska, oliwa z oliwek, papryka czerwona, ogórek kiszony, kukurydza), herbata miętowa  alergeny:  RYBA

 

PIĄTEK 04.04.2025 DZIEŃ NALEŚNIKA   

Zupa:, zupa meksykańska z ziemniakami (łopatka b/k, fasola czerwona, kukurydza, koncentrat pomidorowy, przyprawy) pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,

II Danie: naleśniki z serem i dżemem, woda z miodem, cytryną, pomarańczą i limonką   alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten