Jadłospis
Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MARZEC WYNOSI 21 x 7,50 zł = 157,50 zł
OPŁATA DO 15.03.2025 !!!
NR KONTA: 04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)
Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025
Zupa: zupa ogórkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (filet z piersi kurczaka, papryka zielona, pomidory, marchew, cebula, przyprawy) owoc: mandarynka, kompot owocowy alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA
WTOREK 01.04.2025
Zupa: zupa z soczewicy z makaronem łazanki, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: bryzol z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, herbata biała alergeny: GLUTEN, JAJA
ŚRODA 02.04.2025
Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER
II Danie: schab w sosie własnym, kluski śląskie, buraczki, kompot wiśniowy alergeny: GLUTEN, JAJA
CZWARTEK 03.04.2025
Zupa: zupa koperkowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: Ryba z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej ( kapusta pekińska, oliwa z oliwek, papryka czerwona, ogórek kiszony, kukurydza), herbata miętowa alergeny: RYBA
PIĄTEK 04.04.2025 DZIEŃ NALEŚNIKA
Zupa:, zupa meksykańska z ziemniakami (łopatka b/k, fasola czerwona, kukurydza, koncentrat pomidorowy, przyprawy) pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,
II Danie: naleśniki z serem i dżemem, woda z miodem, cytryną, pomarańczą i limonką alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA
Zastrzega sie zmiany w jadłospisie
W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,
które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"
Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten