OPŁATY W ROKU SZKOLNYM
-
Odpłatność za obiady uiszczana jest u intendenta szkoły lub przelewem bankowym do 15-go dnia każdego miesiąca.
Nr konta: 11 1560 0013 2123 7527 2000 0004
Tytuł przelewu: Imię i nazwisko ucznia. Klasa. Wpłata za obiady: miesiąc/rok.
- Potwierdzenie przelewu należy przesłać na adres: sekretariat@spnr14pabianice.pl lub dostarczyć osobiście do intendenta szkoły.
-
Rodzice zobowiązani są do terminowego uiszczania opłat za posiłki.
- wrzesień: 21 obiadów x 5,00 zł = 105,00 zł
- październik: 20 obiadów x 5,00zł = 100,00zł
- listopad: 20 obiadów x 5,00zł = 100,00zł
- grudzień 13 obiadów x 5,00zł = 65,00zł – opłata do 10 grudnia!!!! , UWAGA!!! w związku z tym ,że niektóre klasy w miesiącu grudniu są na kwarantannie, odpłatność ulega zmianie, klasa 1a- 40,00zł, kl. 1b – 40,00zł, kl. 2a – 40,00zł, kl. 2b – 65,00zł, kl. 3a- 65,00zł, kl. 3b- 65,00zł, kl. 4a- 40,00zł, kl.4b- 30,00zł, kl.5a- 65,00zł, kl.6a- 40,00zł, kl.6b- 35,00zł, kl.7a- 65,00zł, kl.7b- 65,00zł, kl.7c- 45,00zł, kl.8a- 35,00zł. Dzieci, które nie miały obowiązku kwarantanny i przychodziły normalnie na zajęcia lekcyjne do szkoły za obiady płacą pełna kwotę.
- styczeń: 16 obiadów x 5,00 zł = 80,00zł
- luty: 10 obiadów X 5,00zł = 50,00zł
- marzec 23 obiady x 5,00zł= 115,00zł ( ze względu na odliczenia spowodowane przez karantanny i naukę zdalną informacje dotyczące płatności będą wysyłane za pośrednictwem poczty elektroniczne)
-
- kwiecień 17 obiadów x x5,00zł = 85,00zł
- maj 17 obiadów x 5,00zł = 85,00zł ( odloczone zostały obiady: 02,03,25,26,27 maja)
- czerwiec
Stołówka przy Szkole Podstawowej nr 14, w trosce o dobro Państwa dzieci pragnie zaproponować:
- Obiady abonamentowe składające sie z dwóch dań + napój- 5,00zł‚
- Obiady doraźne składające się z dwóch dań + napój- 6,00zł‚
Obiady w stołówce szkolnej są sporządzane:
- ze świeżych produktów, owoców i warzyw z zachowaniem sezonowości,
- z produktów o bardzo dobrej jakości opieczętowane certyfikatem,
- zgodne z wymogami GMP, GHP, HACCP,
- są lekkostrawne, zdrowe i pełnowartiościowe,
- zestawione zgodnie z zasadami zdrowego żywienia,
- według wyselekcjonowanych technik tak, aby posiłki jak najmniej traciły wartości odżywczych są nimi: gotowanie, pieczenie, od czasu do czasu smażenie na olejach roślinnych.
Ponadto:
- przerwy obiadowe są długie z podziałem na odpowiednie przedziały wiekowe uczniów,
- jadłospis jest układany na tydzień zgodnie z upodobaniami kulinarnymi młodzieży,
- stołówka jest duża, przestronna, jasna i czysta,
- bezpieczeństwo na stołówce jest zapewnione poprzez dyżurujących nauczycieli,
- dzieci uczą się samodzielności i zaradności oraz mają większy apetyt w towarzystwie koleżanek i kolegów,
- porcje obiadowe odpowiadają normom żywieniowym dla poszczególnych grup wiekowych,
- w okresie postów serwujemy dania bezmięsne
Serdecznie zapraszamy!