SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: spnr14@post.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Jadłospis

 

Poniedziałek 17.02.2020r

I Danie: kapuśniak z kapusty włoskiej z ziemniakami, pieczywo mieszane( pszenne, wieloziarniste, razowe)

II Danie: kasza gryczana, sos pieczarkowy, bukiet warzyw gotowanych na parze, kompot wieloowocowy, dodatek – chipsy jabłkowe

 

 

Wtorek 18.02.2020r

I Danie: rosolnik  z  zieleninką, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, kotlet ZU-ZU ( filet zkurczaka, ser żółty, jaja, pietruszka zielona, przyprawy), marchewka z groszkiem, sok pomarańczowy

 

Środa 19.02.2020r

I Danie: krem brokułowy z groszkiem ptysiowym , pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: pyzy z mięsem, kapusta kiszona zasmażana ( kapusta kiszona, brzuch b/ż, cebulka, przyprawy), woda z cytryną i miodem

 

Czwartek 20.02.2020r

I Danie: gulaszowa z wołowiną, pieczarkami, papryką i zieleninką, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: pampuchy, mus jogurtowo-truskawkowy, herbatka owocowa, dodatek – soczek

 

Piątek 21.02.2020r

I Danie: szczawiowa z jajkiem, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki pieczone, kotlet rybny( filet z ryby Miruny, bułka tarta, jajka, nać pietruszki, cebulka), suró.wka z og.órka kiszonego( ogó.rek kiszony, cebulka czerwona, jabłko, marchew, oliwa z oliwek, przyprawy), kompot wieloowocowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten