SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Jadłospis

 

Poniedziałek 22.02.2021r

I Danie: zupa z zieloną fasolką szparagową , pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe

II Danie: spaghetti bolognese z żołtym serem, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy, dodatek- soczek Leon

 

 

 

Wtorek 23.02.2021r

I Danie: krupnik ryżowy  z zieleninką, pieczywo mieszane ( pszenne, wieloziarniste, razowe )

II Danie: ziemniaki z koperkiem, watróbka indycza z cebulką, surówka a'la Colesław( biała kapusta, marchew, cebulka, sos majonezowy, przyprawy), sok jabłkowo-wiśniowy

 

Środa 24.02.2021r

I Danie: barszcz czerwony z uszkami, pieczywo mieszane( pszenne, razowe, wieloziarniste)

II Danie: makaron z owocami i bitą śmietaną, kompot porzeczkowy

 

Czwartek 25.02.2021r

I Danie: cebulowa z grzankami, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, bigos staropolski ( kapusta kiszona, mięso z łopatki, kiełbasa, śliwka suszona, cebula, przyprawy), woda z miodem i cytryną

 

Piątek 26.02.2021r

I Danie: żurek z jajkiem i zieleninką, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, łosoś sout'e, surówka z selera z rodzynkami i ananasem, kompot porzeczkowy

 

Opłata za obiady w miesiacu luty wynosi 20 x 5.00zł –  100.00zł, wpłatę należy dokonać w terminie do 15.02.2021r ( klasy 1-3 ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten