SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY W MIESIĄCU LISTOPAD WYNOSI 20 x 5,00zł= 100,00zł

OPŁATA DO 15 LISTOPADA ( odliczone zostały obiady w dniach 01 i 11 listopada)

NR KONTA:  11 1560 0013 2123 7527 2000 0004 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Poniedziałek 22.11.2021r

I Danie: zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: zapiekanka makaronowa z kiełbaską, czarnymi oliwkami, pomidorami  i żółttym serem, sok jabłkowo-truskawkowy 100%, dodatek- batonik musli

 

 

 

Wtorek 23.11.2021r

I Danie: krupnik z kaszy z zieleninką, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, gołąbki drobiowe "inaczej" w sosie pomidorowym, surówka z marchwi z brzoskwiniami, herbatka miętowa z cytryną

 

Środa 24.11.2021r

I Danie: grochówka staropolska na wędzonce, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: pierożki leniwe, sałatka owocowa( jabłko, banan, ananas, winogrono ciemne, mandarynki, brzoskwinie), kompot porzeczkowy

 

Czwartek 25.11.2021r

I Danie: lane kluski na rosole z zieleninką, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, Boeuf Strogonoff( wołowina, pieczarki, papryka czerwona, cebulka), surówka z czerwonej kapusty, sok jabłkowy

 

Piątek 26.11.2021r

I Danie: ogórkowa z ziemniakami i zieleninką, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: kolorowy ryż z warzywami( cukinia, papryka kolorowa, cebulka, curry), ryba zapiekana z ziołami, kompot wieloowocowy, dodatek- soczek

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten