SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC KWIECIEŃ WYNOSI 18 x 7,00 zł = 126,00 zł

OPŁATA DO 15 KWIETNIA !!!

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Poniedziałek 22.04.2024 r.

I Danie: krupnik z kaszą jęczmienną  i ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: gulasz z indyka (filet z indyka, marchew, cukinia, papryka, pieczarki, przyprawy), kluski śląskie, ogórek kiszony, batonik, herbata miętowa z cytryną

 

 

 

 

 

 

 

Wtorek 23.04.2024r.

I Danie: chłopski garnek z ziemniakami (kiełbasa, boczek, papryka, cebula,koncentrar pomidorowy, przyprawy), pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: makaron z serem w polewie malinowej, banan, kompot z rabarbaru

 

Środa 24.04.2024 r.

 

I Danie: zupa owocowa z makaronem, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, kapusta młoda gotowana, woda z miodem i pomarańczą

 

Czwartek 25.04.2024 r.

I Danie: zupa kalafiorowa  z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: kurczak w sosie słodko – kwaśnym z ryżem, ogórek małosolny, kompot ze śliwek

 

Piątek 26.04.2024 r.

I Danie : zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ryba po grecku z warzywami, ziemniaki z koperkiem, sok, jogurt

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten