SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY W MIESIĄCU MAJ WYNOSI 17 x 5,00zł= 85,00zł

OPŁATA DO 13 MAJA, wszystkie odliczenia z tytułu nieobecności rozliczane będą w następnym miesiącu ( czerwiec )

NR KONTA:  11 1560 0013 2123 7527 2000 0004 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Poniedziałek 02.05.2022r

I Danie:  ———————————————————

II Danie:  ——————————————————–

 

 

 

Wtorek 03.05.2022r

I Danie: —————————————————–

II Danie: —————————————————-

 

Środa 04.05.2022r

I Danie: zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleninką, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: kasza gryczana, sos pieczarkowy, fasolka szparagowa na parze, sok pomarańczowy 100%

 

Czwartek 05.05.2022r

I Danie: zupa wiśniowa z makaronem, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, sałata z jogurtem naturalnym i rzodkiewką, sok gruszkowy

 

Piątek 06.05.2022r

I Danie: rosół chiński z warzywami, makaronem i kurczakiem, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: naleśniki z twarożkiem waniliowym/ dżemem morelowym, herbatka owocowa z miodem i cytryną

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten