SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Jadłospis

 

Poniedziałek 13.09.2021r

I Danie: grochówka na wędzonce z ziemniakami, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: makaron kokardki z białym serkiem i cynamonem z dodatkiem brzoskwini, sok 100% pomarańczowy

 

 

 

Wtorek 14.09.2021r

I Danie: krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, mizeria z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem, herbatka miętowa z miodem i cytryną

 

Środa 15.09.2021r

I Danie: kapuśniak z kiszonej kapusty z zieleninką, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: kasza kus-kus, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, kompot porzeczkowy

 

Czwartek 16.09.2021r

I Danie: rosół z makaronem i zieleninką, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: fasolka po bretońsku z kiełbaską i boczkiem, bułka kajzerka/ wieloziarnista, kompot wieloowocowy

 

Piątek 17.09.2021r

I Danie: wiśniowa z makaronem, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, filet z ryby w chrupiącej panierce, surówka z ogórka kiszonego( ogórek kiszony, czerwona cebulka, jabłko, kukurydza, oliwa z z oliwek, przyprawy), kompot porzeczkowy

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

Opłata za obiady w miesiacu wrzesień wynosi 21 x 5.00zł –  105.00zł, wpłatę należy dokonać w terminie do 15.09.2021r .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten