SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC STYCZEŃ WYNOSI 11 x 6,50 zł= 71,50 zł

OPŁATA DO 15 STYCZNIA!!!

NR KONTA:  11 1560 0013 2123 7527 2000 0004 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Poniedziałek 30.01.2023 r.

I Danie: krupnik z  kaszą i ziemniakami , pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: spaghetti bolognese z żółtym serem, makaron, ogórek kiszony, herbata owocowa

 

 

 

 

 

 

 

Wtorek 31.01.2023r.

I Danie: zalewajka z białą kiełbasą i ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: racuchy z cukrem pudrem, kakao

 

Środa 01.02.2023 r.

I Danie: zupa szpinakowa z grzankami, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: gulasz wieprzowy z kluskami gnocchi, mieszanka warzyw na parze, kompot owocowy

 

Czwartek 02.02.2023 r.

I Danie: zupa koperkowa z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kisiel jako napój

 

Piątek 03.02.2023 r.

I Danie : barszcz ukraiński z fasolą, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchew, jabłko, pora, przyprawy), woda z miodem i cytryną

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten