SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: spnr14@post.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Jadłospis

 

Poniedziałek 19.10.2020r

I Danie: jarzynowa z ziemniakami i zieleninką, pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe )

II Danie: makaron kokardki z buiałym serem i frużeliną wiśniową, sok jabłkowo-gruszkowy, dodatek- chipsy jabłkowe

 

 

 

Wtorek 20.10.2020r

I Danie: krupnik ryzowy z zieleninką, pieczywo mieszane ( pszenne, wieloziarniste, razowe )

II Danie: ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony z pieczarką, surówka z buraczków( buraki, jabłko, cebulka, przyprawy), kompot wieloowocowy, dodatek- banan

 

Środa 21.10.2020r

I Danie: koperkowa z ziemniakami i zieleninką, pieczywo mieszane( pszenne, razowe, wieloziarniste)

II Danie: pyzy z mięsem i cebulką, kapusta biała zasmażana z boczkiem, sok jabłkowy

 

Czwartek 22.10.2020r

I Danie: wiśniowa z makaronem, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki opiekane, nugettsy z kurczaka w panierce kukurydzianej, surówka z sałaty lodowej( sałata lodowa, papryka czerwona, pomidory, ogórek zielony, przyptawy, oliwa z oliwek), kompot porzeczkowy

 

Piątek 23.10.2020r

I Danie: szczawiowa z jajkiem i zieleninką, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne z fileta, fasolka szparagowa na parze, kompot wieloowocowy, dodatek- soczek

 

Opłata za obiady w miesiacu październik wynosi 21x 5.00zł –  105.00zł, wpłatę należy dokonać w terminie do 15.10.2020r

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten