SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC GRUSZIEŃ WYNOSI 15 x 7,00 zł = 105,00 zł

OPŁATA DO 15 GRUDNIA !!!

NR KONTA:  11 1560 0013 2123 7527 2000 0004 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Poniedziałek 27.11.2023 r.

I Danie: zupa wiejska z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: ryż z musem truskawkowo – jogurtowym, sok, mieszanka studencka

 

 

 

 

 

 

 

Wtorek 28.11.2023r.

I Danie: zalewajka na białej kiełbasie z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: kurczak w sosie szpinakowym z makaronem tagliatelle, kompot wieloowocowy, chipsy paprykowe

 

Środa 29.11.2023 r.

I Danie: krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: nuggetsy z kurczaka, ziemniaki kulki zapiekane, surówka z białej kapusty z koperkiem, woda z miodem i pomarańczą

 

Czwartek 30.11.2023 r.

I Danie: barszcz czerwony z makaronem, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: strogonow, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony, kompot ze śliwek, batonik

 

Piątek 01.12.2023 r.

I Danie : kapuśniak z ziemniakami, pieczywo mieszane (wieloziarniste, pszenne, razowe)

II Danie: łosoś w sosie cytrynowo – ziołowym, kasza bulgur, mieszanka warzyw śródziemnomorskich na parze, herbata owocowa z cytryną

                                                       

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten