Jadłospis
Poniedziałek 22.02.2021r
I Danie: zupa z zieloną fasolką szparagową , pieczywo mieszane( wieloziarniste, pszenne, razowe
II Danie: spaghetti bolognese z żołtym serem, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy, dodatek- soczek Leon
Wtorek 23.02.2021r
I Danie: krupnik ryżowy z zieleninką, pieczywo mieszane ( pszenne, wieloziarniste, razowe )
II Danie: ziemniaki z koperkiem, watróbka indycza z cebulką, surówka a'la Colesław( biała kapusta, marchew, cebulka, sos majonezowy, przyprawy), sok jabłkowo-wiśniowy
Środa 24.02.2021r
I Danie: barszcz czerwony z uszkami, pieczywo mieszane( pszenne, razowe, wieloziarniste)
II Danie: makaron z owocami i bitą śmietaną, kompot porzeczkowy
Czwartek 25.02.2021r
I Danie: cebulowa z grzankami, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)
II Danie: ziemniaki z koperkiem, bigos staropolski ( kapusta kiszona, mięso z łopatki, kiełbasa, śliwka suszona, cebula, przyprawy), woda z miodem i cytryną
Piątek 26.02.2021r
I Danie: żurek z jajkiem i zieleninką, pieczywo mieszane ( wieloziarniste, pszenne, razowe)
II Danie: ziemniaki z koperkiem, łosoś sout'e, surówka z selera z rodzynkami i ananasem, kompot porzeczkowy
Opłata za obiady w miesiacu luty wynosi 20 x 5.00zł – 100.00zł, wpłatę należy dokonać w terminie do 15.02.2021r ( klasy 1-3 ).
Zastrzega sie zmiany w jadłospisie
W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,
które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"
Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten