SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.  

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC LUTY WYNOSI 10 x 7,50 zł = 75,00 zł

OPŁATA DO 15.02.2025 !!! 

 

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

 

 

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 10.02.2025

Zupa: Żurek na białej kiełbasie z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: naleśniki z serem i dżemem, woda z miodem i cytryną , owoc: mandarynka    alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA, JAJA

 

WTOREK 11.02.2025

Zupa: zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: udziec drobiowy, ziemniaki z koperkiem, kalafior na parze z dodatkiem bułki tartej i masełkiem, herbata owocowa  alergeny:  GLUTEN,LAKTOZA,JAJA

 

ŚRODA 12.02.2025

Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny:  GLUTEN, SELER

II Danie: pulpety w sosie koperkowym z kaszą pęczak, marchewka z groszkiem, kompot wiśniowo-malinowy   alergeny:  GLUTEN,LAKTOZA,JAJA

 

 

                                                                 CZWARTEK 13.02.2025

Zupa: rosół z makaronem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, JAJA

II Danie: potrawka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot śliwkowy  alergeny:  GLUTEN, LAKTOZA

 

PIĄTEK 14.02.2025

Zupa:, krupnik z kaszy kus kus, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,

II Danie: Paluszki rybne, ziemniaczki opiekane, surówka z marchwi, jabłka i ananasa  herbata miętowa  alergeny: GLUTEN, JAJA, RYBA

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten