SZKOŁA PODSTAWOWA NR 14

im. Stanisława Staszica
w Pabianicach

ul. Ostatnia 15a

95-200 Pabianice

E-mail: sekretariat@spnr14pabianice.pl

TEL: 42 215-62-53

FAX: 42 215-60-10

Skrytka ePUAP: /SP14Pabianice/SkrytkaESP

Jadłospis

Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.  

 

OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC KWIECIEŃ WYNOSI 18 x 7,50 zł = 135,00 zł

OPŁATA DO 15.04.2025 !!! 

 

NR KONTA:  04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)

 

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 14.04.2025

Zupa: zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: Makaron z  kurczakiem w sosie szpinakowym z dodatkiem mascarpone, ogórek kiszony, herbata biała, dodatek: orzechy nerkowca, alergeny: LAKTOZA, GLUTEN,JAJA, ORZECHY

 

WTOREK 15.04.2025

Zupa: zupa krem z pora z grzankami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe)  alergeny:  GLUTEN, SELER, LAKTOZA

II Danie: kotlet mielony w panierce z dodatkiem ziaren sezamu, ziemniaki z koperkiem, sałatka wiosenna ( sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek), kompot porzeczkowy alergeny:  GLUTEN,JAJA,SEZAM

 

ŚRODA 16.04.2025

Zupa: żurek z białą kiełbasą i jajkiem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny:  GLUTEN, SELER

II Danie: pierogi z serem, owoc: gruszka, kompot agrestowy   alergeny: LAKTOZA,GLUTEN, JAJA

 

                       CZWARTEK 17.04.2025

Zupa:———–

II Danie: —————-

 

PIĄTEK 18.04.2025  

Zupa: ——-

II Danie: ————

 

 

 

 

 

Zastrzega sie zmiany w jadłospisie

 

W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-

Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,

które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"

 

Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten