Jadłospis
W DNIU 02.12.2024 BĘDĄ NALICZANE LISTY OBIADOWE W EDU VULCAN PROSZĘ O DOKONYWANIE WPŁAT PO UZGODNIENIU SALD, WPŁATA POWINNA BYĆ DOKŁADNIE TAKA JAK NA SALDZIE W ZAKŁADCE OPŁATY. PROSZĘ O NIE ROBIENIE NADPŁATY.
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC GRUDZIEŃ WYNOSI 13 x 7,50 zł = 97,50 zł
OPŁATA DO 15 GRUDNIA !!!
NR KONTA: 04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)
Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 16.12.2024
Zupa: zalewajka z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, mieszane), alergeny: GLUTEN, LAKTOZA,SELER
II Danie: kurczak w sosie słodko-kwaśnym ( filet z piersi kurczaka, papryka zielona, pomidory, marchew, cebula, przyprawy) z ryżem, ogórek kiszony, woda z miodem i pomarańczą alergeny: GLUTEN
WTOREK 17.12.2024
Zupa: zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN, LAKTOZA, JAJA
II Danie: kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, kompot porzeczkowy alergeny: LAKTOZA, GLUTEN
ŚRODA 18.12.2024
Zupa: zupa meksykańska z ziemniakami (łopatka b/k, fasola czerwona, kukurydza, koncentrat pomidorowy, przyprawy), pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: GLUTEN, SELER
II Danie: naleśniki z mascarpone i frużeliną malinową, Owoc: mandarynka, kompot truskawkowy, alergeny: GLUTEN, LAKTOZ
CZWARTEK 19.12.2024
Zupa: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, JAJA
II Danie: polędwiczki wieprzowe z sosem, kaszą gryczaną, buraczki ( burak, jabłko, cebula), mus owocowy, herbata owocowa, alergeny: GLUTEN, LAKTOZA
PIĄTEK 20.12.2024
Zupa: barszczyk czerwony z uszkami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN, JAJA
II Danie: Polędwica z dorsza, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy, baton zbożowy alergeny: GLUTEN, JAJA, RYBA
Zastrzega sie zmiany w jadłospisie
W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,
które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"
Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten