Jadłospis
Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC MARZEC WYNOSI 21 x 7,50 zł = 157,50 zł
OPŁATA DO 15.03.2025 !!!
NR KONTA: 04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)
Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025
Zupa: Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: spaghetti bolognese z serem mozzarella, kompot porzeczkowy, owoc: banan, alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA
WTOREK 25.03.2025
Zupa: zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: LAKTOZA, GLUTEN,SELER
II Danie: pałki z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, kalafior na parze z masełkiem i bułką tartą, herbata owocowa, alergeny: LAKTOZA
ŚRODA 26.03.2025
Zupa: zupa tajska z kurczakiem , mleczkiem kokosowym i świeżą kolendrą ( filet z kurczaka, papryka, cukinia, pieczarki, marchewka) , pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: SELER, GLUTEN
II Danie: pierogi leniwe z masełkiem i cukrem trzcinowym, sałatka owocowa ( ananas, brzoskwinia, jabłko, winogrono, borówki) , woda z miodem i cytryną alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA
CZWARTEK 27.03.2025
Zupa: lane kluski na rosole, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: gulasz z indyka z kaszą ( filet z indyka, marchew, cukinia, pieczarki, przyprawy) surówka z ogórka kiszonego, kompot truskawkowy, dodatek: wafelek ryżowy alergeny: GLUTEN,LAKTOZA,JAJA
PIĄTEK 28.03.2025
Zupa: zupa szpinakowa z grzankami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,
II Danie: Ryba w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, jabłka i ananasa, herbata miętowa alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, RYBA
Zastrzega sie zmiany w jadłospisie
W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,
które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"
Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten