Jadłospis
Wpłaty za obiady proszę uiszczać zgodnie z kwotą jaka wyświetla się Państwu na EduVulcan w zakładce opłaty. Proszę nie robić nadpłat.
OPŁATA ZA OBIADY ZA MIESIĄC LUTY WYNOSI 10 x 7,50 zł = 75,00 zł
OPŁATA DO 15.02.2025 !!!
NR KONTA: 04 1090 1304 0000 0001 5611 0850 ( w tytule przelewu proszę podać: imię i nazwisko dziecka, klasę,miesiąc za jaki jest dokonywana wpłata, dopisek- obiady)
Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 10.02.2025
Zupa: Żurek na białej kiełbasie z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: naleśniki z serem i dżemem, woda z miodem i cytryną , owoc: mandarynka alergeny: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA
WTOREK 11.02.2025
Zupa: zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: GLUTEN, SELER, LAKTOZA
II Danie: udziec drobiowy, ziemniaki z koperkiem, kalafior na parze z dodatkiem bułki tartej i masełkiem, herbata owocowa alergeny: GLUTEN,LAKTOZA,JAJA
ŚRODA 12.02.2025
Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe), alergeny: GLUTEN, SELER
II Danie: pulpety w sosie koperkowym z kaszą pęczak, marchewka z groszkiem, kompot wiśniowo-malinowy alergeny: GLUTEN,LAKTOZA,JAJA
CZWARTEK 13.02.2025
Zupa: rosół z makaronem, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: GLUTEN, SELER, JAJA
II Danie: potrawka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot śliwkowy alergeny: GLUTEN, LAKTOZA
PIĄTEK 14.02.2025
Zupa:, krupnik z kaszy kus kus, pieczywo mieszane ( pszenne, razowe) alergeny: SELER, GLUTEN,
II Danie: Paluszki rybne, ziemniaczki opiekane, surówka z marchwi, jabłka i ananasa herbata miętowa alergeny: GLUTEN, JAJA, RYBA
Zastrzega sie zmiany w jadłospisie
W związku z obowiązkiem stososwania m. in. przez placówki szkolne-
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011,
które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących podawać alergie nietolerancji, zamieszczonych do ogólnego zapozania sie wyciągów z w/w rozporządzenia , tj " Wykaz alergenów w żywności"
Potrawy mogą zawierać alergeny: jaja, soję, seler, przetwory mleczne, gluten